Get Adobe Flash player

Най-подходящите храни за кърмещите майки

Какво да ядете, за да имате кърма

Невероятно е колко митове и легенди съществуват отностно това как майката трябва да се храни, за да има необходимото количество кърма за бебенцето си. Старите баби се оповават на това майката да се храни от всичко по-много, често и обилно и че това е задължително да се прави ежедневно. По този начин според тях кърмата е най-полезна и хранителна за бебчето и ще бъде в изобилие. Всички педиатри и акушери съветват начина на хранене да не се променя драстично, защото не е необходимо. Важно е да знаете, че наистина кърмата се формира взависимост от напитките и храната които се приемат, но за това не са необходими свръх усилия от ваша страна, като всичко това става по съвършено естествен за майките начин.
Хранете се здравословно, без да се тъпчете, но и не гладувайте. За да е кърмата ви с по-добри хранителни качества и за да сте сигурни че осигурявате най-доброто за бебето е хубаво да имате в менюто си следните храни:

Свежи зеленчуци и плодове


Ще сте късметлийка ако кърмите в пролетните и летните месеци, поради факта че навсякъде ще можете да откриете голямо разнообразие от всякакви плодове и зеленчуци. Добре е всеки ден да ядете различни видове като е добре да следите произхода на продуктите, най-добре е да консумирате родно производство плодове и зеленчуци. Екзотичните цитрусови плодове са много вкусни, но са изминали хиляди километри за да достигнат до България, а за да издържат това пътуване са третирани с всевъзможни химикали и медикаменти.

Кашкавал, сирене, семена от сусам

Ежедневното използване на тези храни е задължително, защото са най-богати на калций, а от него зависят костите на бебенцето ви.

Храни, богати на омега-3-мастни киселини

Подходящи са всички рибни ястия, като е добре временно да не консумирате риба тон и суши, защото не са полезни по време на бременността и при кърмене.

Черен или пълнозърнест хляб/ Варива и ориз

Черният и пълнозърнестия хляб са с по-полезни качества и съдържание от белият хляб.
Отностно варивата и ориза не прекалявайте защото се разграждат по бавно от останалите храни.
следва продължение........

кърма, кърмещи майки, храни по време на бременност, храни за добра кърма, какво да ядем за да имаме кърма, храни по време на кърмене. www.reni-fashion.com
 
Bulgarian English German Greek Russian

Facebook Image
В момента има 28 посетителя в сайта
Valid XHTMLValid CSS
100302
Днес190
Вчера465
Тази седмица2200
Този месец9172