Get Adobe Flash player

Бременност и витамини.

Бременност и витамини
Независимо, че за бременната жена това е нормално състояние, то за плода се изисква в коремчето да се приемат различни лечебни хранителни добавки през този период. От самото и настъпване през различните фази на бременността медиците препоръчват вземането на следните витамини и добавки.

Много полезна е фолиевата киселина, както и поливитамините и всички витамини от група Б, те благоприятстват върху репродуктивната система на жената и участват в нейното кръвообращение. Лекарите не препоръчват приемането на аналгетици тъй като се намалява действието на фолиевата киселина.

За да функционира нормално плацентата то това е вследствие на Витамин Е. Той е антиоксидант и предпазва клетъчната мембрана от повреди. Витамин Е участва в синтезирането на хемоглобина и в газообмена на всички тъкани.

Използването на различни добавки с йод допринасят за развитието на щитовидната жлеза. Едновременното използване на магнезии и калций не е желателно през бременността, затова обръщайте внимание на този факт.

Добавките с магнезий способстват за нормалното действие на сърдечно съдовата система. Приемът на калций е също от голямо значение по време на фазите на бременността.

Затова за да си набавят необходимите продукти и витамини за да способстват развитието на плода, бременните трябва да спазват по специален режим на хранене.

бременността,бременната жена,витамини за бременни, бременност и витамини, режими на хранене за бременните, витамини по време на бременността,добавки за бременни. www.reni-fashion.com
 
Bulgarian English German Greek Russian

Facebook Image
В момента има 5 посетителя в сайта
Valid XHTMLValid CSS
102909
Днес90
Вчера524
Тази седмица1056
Този месец8666