Get Adobe Flash player

Без болки и охкания !

Без болки и охкания по време на бременността!

Поради факта, че са настъпили много промени във вашето тяло, както и с нарастването на коремчето, тежестта на тялото се измества напред и започват да се проявяват различни неразположения. Ето и някои прости правила които можете да спазвате:

Време за пазар

Избягвайте носенето на огромните и тежки пазарски чанти, които допълнително ще натоварят гърба и кръста ви. Направете си списък които да следвате и разпределете всички покупки в дните от седмицата. Можете да помолите приятелка или бъдещият татко да ви съпровожда и помага за покупките. Можете да си вземете чанта на колела която да ви е помощник при по-тежките покупки, избягвайте пренатоварването. Консултирайте се и проучете отностно магазините за бебешките аксесоари, не оставяйте това за последният момент. Разпределяйте си по няколко часа дневно за разходки по магазините , но не прекалявайте, защото дългото ходене може да ви пренатовари. Почувствате ли се изморена по добре седнете и си починете.

Правилното дишане

Правилното дишане ще ви помогне да освободите напрежението на мускулите на гърба. През последните седмици от бременността бебето притиска диафрагмата ви и ще започнете да си поемате по трудно дълбоко въздух. За това е добре да разпределяте храната си на по-малки порции за целият ден и да ограничавате физическите усилия. От голяма помощ са курсовете за родители, препоръчва ме ви ако имате възможност да ги посещавате, ще получите добри съвети и отговори на много въпроси.

Позата е от значение

Ако през деня се застоявате в една и съща поза, поради това че работата ви е от такова естество, гърбът ви ще е много натоварен и ще ви боли. Затова трябва да сменяте позата си често, да се разхождате 10-на минути на час и краката ви да си отпочиват, като ги качвате на столче или нещо подобно. С напредването на бременността вече няма да може да спите добре по гръб или по корем, за това легнете на една страна и поставете малка възглавница между глезените и коленете.

Удобни дрехи и обувки за мама

Упражненията няма да успеят да ви спасят от болките в краката и гърба. Не зависимо, че качвате по 2-3 килограма месечно настройте се позитивно и се отдайте на шопинг. Купете си удобни дрехи за бременни – панталон за бременни който да е със широк ластик и да не ви притиска, по широчка туника за бременни или рокля за бременни, забравете всичко което ви притиска и ви носи дискомфорт. Обърнете внимание и на обувките, забравете тези на висок ток изберете си подходящи ортопедични обувки.

Спортувайте

Една от най-полезните гимнастики за бъдещите майки е плуването като няма никакви противопоказания за този спорт от началото почти до края на бременността. Препоръчва се лека водна гимнастика която да тонизира мускулите ви и ще ви предпази от качването на някои друг килограм. Избягвайте да плувате по гръб, най-подходящо е плуването по корем, така вашето бебче ще усети нежният масаж. Плуването на дълги разстояния не се препоръчва , за да избегнете пренатоварване на вашето тяло.

 


разходки при бременните, бременност и покупки, правилно дишане при бременните, поза за спане при бременните, рокли за бременни, панталони за бременни, удобни панталони за бременни, туники за бременни, удобни дрехи за бременни, спортни дрехи за бременни, спорт за бременни, гимнастики за бременни, www.reni-fashion.com .

 
Bulgarian English German Greek Russian

Facebook Image
В момента има 4 посетителя в сайта
Valid XHTMLValid CSS
102909
Днес90
Вчера524
Тази седмица1056
Този месец8666