Get Adobe Flash player

Яйца за умно дете

Консумирайте яйца за умно дете!

Kак да се хранят бъдещите майки? Има ли точни правила?

Няма правила които да разграничават различни групи от хора, правилата са прости и еднакви за всички които искат да са здрави и в добра кондиция. Бременните дами трябва да се хранят често, за да има организмът им постоянен приток на енергия. Другото важно нещо за бъдещите мамчета е да приемат естествени храни с минимална какъвто и да е вид обработка. Разбира се, че има храни които са от особенно значение като яйцата. Яйцето е основен доставчик на веществото холин, което оказва голямо влияние на развитието на мозъка при децата и зоните свързани с паметта. Холинът се свързва и с фолиевата киселина, при което се намаляват проявите на малформации при бебчетата. Ако искате да отгледате едно умно дете приемайте по-голямо количество от веществото. Едно яйце дневно ви снабдява с половината от дневната ви нужда холин. Други полезни храни от които можете да си набавяте това вещество са : черният дроб, карфиола, пшеничните храни, рибеното масло, зеленчуците са много полезни и за това трябва да не се изключват от менюто на бъдещите мамчета.

По време на бременността поради бързите промени на хормоните в организма се получава увеличаване и спадане в мозъчната химия. Което пък от своя страна оказва отражение на апетита, обикновенно започвате да похапвате повече и то наблягайки на сладкото.

Трябва ли да намаля движенията и физическото натоварване?

Не трябва да преустановявате физическите упражнения след забременяването, можете да ги ограничите, но не спирайте със заниманията си във фитнеса. Може да почувствате липса на сили и енергия през първите три месеца от бременността. Лека полека силата и увереността ви ще се възвърнат като организмът ви ще ви води кои позиции са ви удобни и кога да преустановите с упражненията.

През бременността повечето жени имат огромен прилив на сили и енергия и могат да влязат в страхотна форма през този период. Ако бъдещото мамче е здраво и може да прави каквито и да е упражнения, трябва със сигурност да ги включи в програмата си за седмицата.

Не избягвайте движенията, те също са от огромно значение, ако не посещавате фитнеса, то се отдайте на ободряващи разходки или шопинг обиколки, които ще са ви и много полезни.

Като заключение, не спирайте да се движите и да сте жизнени през бременността си и консумирайте по-вече яйца и храни богати на холин за да имате красиви и умни деца!

 

 


бъдещите майки,бъдещите мамчета, бременните,бременността, забременяването, менюта на бъдещите мамчета, хранене по време на бременност, диети за бременни, хранене за бременни, живот по време на бременност, съвети за бъдещи майки, диети за бременни, как да се хранят бъдещите майки, спорт по време на бременност, упражнения за бременни, www.reni-fashion.com.

 
Bulgarian English German Greek Russian

Facebook Image
В момента има 20 посетителя в сайта
Valid XHTMLValid CSS
102913
Днес132
Вчера524
Тази седмица1098
Този месец8708
AZ-JENATA.BG - Последни новини