Get Adobe Flash player

Храни и напитки, които да избягваме през бременността

Храни и напитки които да избягвате по време на бременността!
Сигурно вече сте проучили кои храни и напитки са полезни за вас и бебето ви, но също не трябва да пренебрегвате тези които трябва да избягвате по време на бременността.

Морските деликатеси и риби

Като цяло те са богат източник на желязо и протеини, но някои видове риба и деликатеси имат опасни нива на живак, който засяга нервната система на бебето.
Правилото е, че колкото по голяма и възрастна е рибата толкова повече е съдържанието на живак. Не дейте да консумирате следните риби:
- Акула;
- Риба меч;
- Есетра;
- Миди;
- Пушени риби;

Можете да употребявате в неголеми количества следните продукти:
- Скариди;
- Риба тон – консерва;
- Херинга;

Месо и месни продукти

Бременността води до промени в метаболизма ви, а това увеличава риска от хранително натравяне. За да избегнете проблемите, яжте напълно приготвено месо, а избягвайте полусоровите месни продукти и деликатеси.

Млечни продукти


Знаете, че в повечето млечни продукти се съдържа калции и други полезни съставки които са полезни за вас и бебето (кисело и прясно мляко, обикновено сирене и моцарела). Избягвайте храните и продуктите които се приготвят от непастъоризирано мляко:
- Фетта сирене;
- Синъо сирене;
- Кафе

Това са едни от основните и най-често срещани продукти които не трябва да консумирате през бременността си.

 


бременността, ядене по време на бременност, полезна храна за бременни, напитки за бременни, какво не трябва да ядем когато сме бременни, храни по време на бременността,как да се храним по време на бременността, www.reni-fashion.com.

 
Bulgarian English German Greek Russian

Facebook Image
В момента има 66 посетителя в сайта
Valid XHTMLValid CSS
102913
Днес138
Вчера524
Тази седмица1104
Този месец8714
AZ-JENATA.BG - Последни новини